Közelgő események

Események nem találhatóak

ADÓügyek 

SZOCIÁLIS

IGAZGATÁS

EGYÉB
nyomtatvány

E-ügyintézés

kötöttség nélkül időpont foglalás vagy beadhatja nyomtatványait otthonról

Pályázataink 
összefoglaló
Közbeszerzés 
dokumentáció
Statisztikák 
jelentések

Fotógaléria

Események, rendezvények, amit szívesen visszanézünk

Girlandok, masnik, fényfüzér, zsibongás. Elmaradhatatlan részei a falukarácsonyi várakozásnak. Az első sorban a kisgyermekes családok az újonnan érkezett csöppségekkel – a program elején ők alakítják a műsort, belátásukon és türelmükön múlik, hogy meddig maradhatnak a szülők.

Ebben az évben nagyon jól viselték magukat, nyugodtan szemlélték a köröttük zajló eseményeket.
Negyela Zoltán plébános úr a tőle megszokott vidám, lendületes, ugyanakkor elgondolkodtató karácsonyi  története, majd a falu karácsonyfájának megáldása nyitotta a rendezvényt. Ezt követően Dr. Papp Sándor polgármester köszöntötte a vendégeket. Az újszülöttek és szüleik az első sorból fogadták a gratulációkat, Szögi Tiborné védőnő 7 újonnan érkezett nevét sorolhatta fel (közülük hatan a településen élnek). Szüleik az önkormányzat ajándékcsomagjait vették át. 
Közben a hátsó sorokban pásztorok, angyalok és királyok készültek a műsorra, de izgalmuk megtréfálta a közönséget: nem a betlehemi előadás következett, hanem a Hétszínvirág Óvoda vidám műsora. A sok próbának meglett az eredménye, mert olyan otthonosan mozogtak a színpadon és mondták a verseket, hogy azt a nagyok is megirigyelhették. Főleg a kis fenyő érezte jól magát, akinek hangját mikrofon nélkül is tökéletesen lehetett hallani. Nagy tapsot kaptak az előadásukra!

A Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola diákjai – és felkészítő tanáraik – is kitettek magukért, betlehemi műsoruk nem az első színvonalas és látványos előadás volt már. Az egyik oldalon az angyalkáktól, a másikon a pásztoroktól, középen a szent családtól elevenedett meg a színpad. Noha a történetet jól ismertük, a színes ruhák, a kevés, de sokat mondó díszlet és a jól felépített, dinamikus előadásmód megtette a hatását és felejthetetlen műsort eredményezett. Az esemény ezen részét szépen keretbe foglalták az Őszikék Nyugdíjas Klub piros és fehér egyenruhába öltözött tagjainak versei és karácsonyi énekei. 
A Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíj pályázat keretében 2 diák tanulmányait támogatja az önkormányzat 2019-ben. Ők az erről kiállított okleveleket vehették át a polgármestertől.

A legszebb konyhakertek mozgalomba idén is sok kerttulajdonos bekapcsolódott. Erdélyi-Nagy Renáta aljegyző asszony értékelőjében elmondta: teljes rangsort nem is állított fel a zsűri, a pár kimagasló teljesítményt nyújtó kertművelővel együtt minden nevező említésre került és egy-egy cserép mikulásvirággal térhetett haza. Aztán nagy csend lett a teremben: a képviselő-testület díszpolgári cím adományozásáról döntött.
Ritka és kivételes alkalom ez a faluért, annak közösségéért és Pusztamérges hírnevének öregbítéséért tett erőfeszítés elismeréseként. Mindössze heten tudhatják magukénak a "Pusztamérges Díszpolgára" címet – a hallgatóság a nyolcadik nevet várta feszült figyelemmel Dr. Papp Sándor polgármester méltató szavai között.

Nem kellett soká várniuk. Az életpálya ismertetéséből és az utóbbi időben folytatott közösségi aktivitásából sokan kitalálták, hogy az általános iskola nyugalmazott igazgatójáról, Balla Vincéről szól az ismertető. A biológia-földrajz szakos tanári tudását 1968-tól kamatoztatta a pusztamérgesi iskolában, a legnagyobb szakmai sikereket pedig a számítástechnika oktatás terén érte el. Az informatika és fotó szakköreire sokan emlékeznek még ma is. Az osztálykirándulásokon elhangzott ismertetők és az órákon tartott, földrészeken átívelő virtuális barangolásai pedig utánozhatatlanok voltak. Hogy a hallgatóság soraiban is egyetértésre talált a képviselő-testület döntése, arról a nagy taps adott visszaigazolást. Bár a kitüntetett – mindenki Vince bácsija – hozzászokott már a nyilvánosság előtti szerepléshez, sokáig kereste a köszönő szavakat. Senki sem sürgette ebben, hiszen kevésbé jelentőségteljes helyzetben is előfordulna ez bármelyikünkkel.

A díszpolgári cím átadása után már csak a meglepetés műsor volt hátra. Pap Rita és Bodnár Attila várakozott a függöny mögött, hogy karácsonyi műsorukkal színpadra léphessenek. Már 2004. óta Ausztriában élnek, de sokat énekelnek hazánkban is. Kuckó Mackóról és Csovi-Csovi Jasperről szóló dalaikat még a mai fiatalok közül is sokan ismerik. Emellett a „nagyoknak” szóló dalaikból is előadtak egy csokrot, közben többször megénekeltetve a közönséget is. Az utolsó dallamok elcsendesedése utáni dedikáláson is csak úgy röpködtek a jókívánságok! A kellemes körítésről a Polgármesteri Hivatal dolgozói gondoskodtak: tea, bor és szaloncukor került az asztalokra, hogy még kellemesebb, barátságosabb legyen a sokak által várt, közelgő ünnep: a karácsony.

 

Pozitív gondolat

Nyitott szemmel kell járni, és észre kell venni mindazt, ami bátoríthat. Keress olyan embereket, akik már elérték azokat a célokat, amelyeket te tűztél ki magad elé. Ha olyanokkal találkozol, akiknek ez nem sikerült, fogadd meg, hogy te jobban fogod csinálni! Képes vagy rá!.

Daryl Bernstein
író, vállalkozó

 

 

Mikor Istenre bízom a sorsom, érzem, hogy Isten nem ad föltétlen jogot ehhez. Hinnem kell benne, hogy a "madárka tolla se hull ki" az Ő akarata nélkül, de nincs jogom vaksi bizalommal mindent az Ő kezébe tenni le; Isten reám is bízta, hogy csináljam és igazítsam a sorsom. S csak ha vállalom ezt a feladatot, akkor segít.

Márai Sándor
magyar író

Achim
Student


Tisztelt Lakosság!

Az új típusú koronavírus fertőzés terjedésének a lassítása miatt elrendelt intézkedést, jó tanácsot, tájékoztatót gyűjtöttük össze ebben a bejegyzésben.
A LISTÁT FOLYAMATOSAN FRISSÍTJÜK!
Összegyűjtöttük a község közösségi oldalán is közzétett felhívásokat, hogy rendezetten, egy helyről elérhetőek legyenek. Részletes tájékoztatók és tudnivalók a Kormány által létrehozott és karbantartott

www.koronavirus.gov.hu
oldalon találhatók!

Vigyázzanak magukra és vigyázzanak egymásra is!

COVID-19 felhívások - Frissítve!

Időjárás

booked.net

Havi Mini Eseménynaptár

Látogatóink

Flag Counter

Go to top