Közösségi szerepvállalás

Ismét egy nyertes pályázat, amely a "Helyi identitás és kohézió erősítése" címet kapta. Leegyszerűsítve olyan ez, mint az infrastrukturális fejlesztés, de a közösségeket fejlesztjük, hogy a lakosok, azaz mi magunk - és Te Magad Kedves Olvasó - megerősítse hitét a közösség erejében és az élet minden területén a jövőt építve.

A múltból gazdálkodva egy önmagáért kiálló, tevékeny közösséget hozunk létre. A helyi esélyegyenlőségi program felülvizsgálatán és aktualizálásán túl, a helyi összetartozás erősítésének megtervezése a cél. Bűnmegelőzési és a közbiztonság javítását segítő programokat szervezünk.

A pályázatot konzorciumi formában, Mórahalommal, Ásotthalommal, Öttömössel és Ruzsával karöltve valósítjuk meg úgy, hogy mindenki a maga értékeit kutatja és fejleszti, ezek eredményeiről számol be és mutatja meg a másiknak. A képviselőkkel már megkezdtük az egyeztetéseket.
Az első lakossági fórum április 10-én 17 órakor került lebonyolításra ahol a Cselekvő Közösségek mentora volt segítségünkre - ezt az alkalmat még sok-sok közösségi beszélgetés követi. Mindenkit szeretettel várunk, ismerjük meg, tervezzük meg, használjuk ki a pályázat adta lehetőségeket!

Kothencz Brigitta