Közelgő események

Események nem találhatóak

ADÓügyek 

SZOCIÁLIS

IGAZGATÁS

EGYÉB
nyomtatvány

E-ügyintézés

kötöttség nélkül időpont foglalás vagy beadhatja nyomtatványait otthonról

Pályázataink 
összefoglaló
Közbeszerzés 
dokumentáció
Statisztikák 
jelentések

Fotógaléria

Események, rendezvények, amit szívesen visszanézünk

Tisztelt Lakosság!

A koronavírus-fertőzés veszélye miatt elrendelt intézkedéseket, tanácsokat, tájékoztatókat gyűjtöttük össze ebben a bejegyzésben. A LISTÁT FOLYAMATOSAN FRISSÍTJÜK! (Új hirdetmények mindig hátrébb sorolnák a régebbieket, pedig azok is érvényben lehetnek!)

A tájékoztatás folyamatosan érkezik, a helyzet és az elrendelt intézkedések (esetenként) napról napra is változhatnak, ezért időrendben összegyűjtöttük a község közösségi oldalán is közzétett felhívásokat, hogy azok rendezetten, egy helyről elérhetőek legyenek - ezzel kicsit keretbe foglalva a tájékoztatási kötelezettséget is. Amennyiben módosítás vagy szigorítás következik be valamely területen, értelemszerűen mindig a frissebb információ az irányadó! Részletes tájékoztatók és tudnivalók a Kormány által létrehozott és karbantartott www.koronavirus.gov.hu oldalon találhatók! Vigyázzanak magukra, vigyázzanak egymásra!


2020. március 25.

A hulladékgazdálkodás sem a megszokott rend szerint működik - többen észrevehették, hogy a legutóbbi ürítéskor elvitték a hulladékszigetről a szelektíven gyűjthető anyagok tárolására kihelyezett edényeket (hulladéktárolókat). Az intézkedésre részben a csökkentett kiszolgáló kapacitás, másrészt pedig az ellenőrizhetetlen forrásból származó hulladék - mint potenciális vírushordozó veszélyforrás - felszámolása illetve megszüntetése miatt került sor, mert az veszélyeztethetné a dolgozók és mindazok egészségét (beleértve a hulladékot elhelyezőkét is), akik kapcsolatba kerülnek a hulladékkal, járnak a hulladékszigeten.

Ezzel párhuzamosan a hulladékudvar is bezár, oda (veszélyes) hulladék nem szállítható, a szolgáltató csak az eddig keletkezett anyagokat viszi el. Hogy a háztartásokban mégse halmozódjon fel a szemét, a gyűjtőedényzetben (kukákban) elhelyezett szilárd kommunális hulladékot ezután is rendszeresen, a szokott napokon - minden pénteken - elszállítják. a szolgáltatás ezen része tehát változatlan marad.

 


2020. március 18.

Néhány új tájékoztató látott napvilágot a kialakult új helyzettel kapcsolatban, hogy pontosabban hajthassuk végre a változtatásokat életünk számos területén.

  1. LAKOSSÁGI tájékoztató a közintézmények, közterek, vendéglátóhelyekre, egészségügyi ellátó intézményekre vonatkozóan   
  2. Tájékoztató a (külföldről haza) ÉRKEZŐKNEK   
  3. Tájékoztató a 70 ÉV FELETTIEK számára   
  4. FOGORVOSI tájékoztató   

 


2020. március 17.


2020. március 16.

Felelősséget vállalva mindannyiunkért, több településen az önkormányzati rendelkezésekkel összhangban, közösségi programjainkat határozatlan ideig felfüggesztjük!

Irodánk határozatlan ideig nem fogadja most személyesen a kedves érdeklődőket, ugyanakkor az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen szakmai vezetőnk, Dr. Pipicz Márton járvány idején történő általános egészségmegőrzésre irányuló kérdéseikre legjobb tudása szerint választ ad.


2020. március 15.

Kérjük a lakosságot a felhívásokban foglaltak betartására!


2020. március 13.

Tisztelt Felhasználók!
Várható volt - bár nem vártuk - de az általános rendelkezéseket követni közös érdekünk. Sajnálattal közöljük, hogy az eljárásrendnek megfelelően a Művelődési Házban működő Digitális Jólét Program Pont - más felsőbb utasításig - lakossági szolgáltatásokat (internet használat, fénymásolás, szövegszerkesztés, nyomtatás, ügyfélkapu segítségnyújtás, stb.) ÁTMENETI IDEIG NEM VÉGEZ.

  Így kérjük Önöket, hogy a fentiekkel kapcsolatban szolgáltatási helyünket ne keressék fel! (megértjük, hogy mindenkinek fontos az elintéznivalója - és a sajátja a legfontosabb) Telefonos segítségnyújtás: 62/800-300 illetve a község közösségi oldalán üzenet formájában is szívesen állunk rendelkezésre.


2020. március 12.

Néhány egyszerű szabály, amelyek betartásával csökkenthető a koronavírus terjedése és a fertőzésveszély - Győrfi Pál, az OMSZ szóvivőjének tolmácsolásában:

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség adminisztrációja tegnap kora este küldte meg a koronavírus járvánnyal kapcsolatos intézkedéseit. Ezek leglényegesebb eleme, hogy egyenlőre minden nagypályás és futsal mérkőzést megtarthatunk, de zárt kapuk mellett. - tájékoztatott bennünket Krisztin Krisztián, a Pusztamérgesi Futball és Motoros Club elnöke.

 A Labdarúgó Szövetség részletes közleménye, állásfoglalása a képre kattintva olvasható.


2020. március 11.

Magyarország Kormányának határozata alapján - összhangban a vírusveszély miatt hozott intézkedésekkel - a március 15-i megemlékezés beltéri, a Művelődési Ház nagytermében megtartani szándékozott része ELMARAD. Erről az eseménynaptár aktuális részénél is értesítéssel vagyunk - és így teszünk a jövőben is, hiszen a rendkívüli helyzet biztosan nem fog pár nap alatt megszűnni.

Pozitív gondolat

Nyitott szemmel kell járni, és észre kell venni mindazt, ami bátoríthat. Keress olyan embereket, akik már elérték azokat a célokat, amelyeket te tűztél ki magad elé. Ha olyanokkal találkozol, akiknek ez nem sikerült, fogadd meg, hogy te jobban fogod csinálni! Képes vagy rá!.

Daryl Bernstein
író, vállalkozó

 

 

Mikor Istenre bízom a sorsom, érzem, hogy Isten nem ad föltétlen jogot ehhez. Hinnem kell benne, hogy a "madárka tolla se hull ki" az Ő akarata nélkül, de nincs jogom vaksi bizalommal mindent az Ő kezébe tenni le; Isten reám is bízta, hogy csináljam és igazítsam a sorsom. S csak ha vállalom ezt a feladatot, akkor segít.

Márai Sándor
magyar író

Achim
Student


Tisztelt Lakosság!

Az új típusú koronavírus fertőzés terjedésének a lassítása miatt elrendelt intézkedést, jó tanácsot, tájékoztatót gyűjtöttük össze ebben a bejegyzésben.
A LISTÁT FOLYAMATOSAN FRISSÍTJÜK!
Összegyűjtöttük a község közösségi oldalán is közzétett felhívásokat, hogy rendezetten, egy helyről elérhetőek legyenek. Részletes tájékoztatók és tudnivalók a Kormány által létrehozott és karbantartott

www.koronavirus.gov.hu
oldalon találhatók!

Vigyázzanak magukra és vigyázzanak egymásra is!

COVID-19 felhívások - Frissítve!

Időjárás

booked.net

Havi Mini Eseménynaptár

Látogatóink

Flag Counter

Go to top