Közelgő események

Események nem találhatóak

ADÓügyek 

SZOCIÁLIS

IGAZGATÁS

EGYÉB
nyomtatvány

E-ügyintézés

kötöttség nélkül időpont foglalás vagy beadhatja nyomtatványait otthonról

Pályázataink 
összefoglaló
Közbeszerzés 
dokumentáció
Statisztikák 
jelentések

Fotógaléria

Események, rendezvények, amit szívesen visszanézünk

Az emberi találékonyság - és vele együtt sajnos a becstelenség is - szinte határtalan. A járványveszélyből és az azzal kapcsolatos kommunikációból, karitatív tevékenységekből is vannak, akik hasznot akarnak húzni oly módon, hogy jóhiszemű embereket károsítanak meg - derül ki Dr. Szenti Szabolcs r. alezredes tájékoztatójából.
⭕️ Az elmúlt napokban hazánkban is megjelentek azon személyek, akik megtévesztéssel, a koronavírus veszélyeire hivatkozva lakások fertőtlenítését, vírus szűrésre alkalmas tesztet, maszkot, vagy egyéb szolgáltatást ajánlanak fel.
❌ Ezen újfajta elkövetési módszerek terjedésének megakadályozására, illetve a településen élők áldozattá válásának megelőzése érdekében mellékelten megküldöm az Országos Rendőr-főkapitányság által készített figyelemfelkeltő, prevenciós tájékoztatót:
 
Vigyázat: csalók húznak hasznot az új koronavírus-helyzetből
A rendőrség tanácsai, hogy ne váljon a csalók áldozatává:
A csalók az utóbbi napokban személyesen is igyekeznek kihasználni a világban jelenleg zajló egészségügyi válsághelyzetet. Hatósági személynek kiadva magukat arra hivatkoznak, hogy ingatlan fertőtlenítést hajtanak végre, vagy a vírus szűrésére alkalmas tesztet és maszkot értékesítenek, illetve idős személyek ellátására szolgáltatást ajánlanak fel.
Ezek a bűnözők azokat a félelmeket és aggodalmakat használják ki, amelyeket a COVID-19 kelt az önmaguk és szeretteik egészségét féltő emberekben. Kellő óvatossággal és egészséges bizalmatlansággal megelőzheti, hogy a koronavírus veszélyeire hivatkozva becsapják.
Mindig tartsa szem előtt, hogy:
  • A koronavírus fertőzöttség kimutatására alkalmas gyorsteszt egyenlőre nem létezik, így az sem a gyógyászati segédeszköz boltokban, sem telefonon vagy személyesen nem kapható.
  • A vásárlás módjától függetlenül mindig ajánlott leellenőrizni, az árut ajánló vállalat vagy személy valódiságát.
  • Fogjon gyanút, ha orvosi felszereléseket kínálnak, vagy a járvány-helyzethez kapcsolódó szolgáltatásokat ajánlanak fel vagy erre hivatkozva személyes adataikat kérik, a hivatalos szervek (pl: önkormányzat vagy a háziorvos) nevében. A legálisan működő egészségügyi szervezetek NEM ÍGY VESZIK FEL a kapcsolatot az állampolgárokkal, vállalkozásokkal, szervezetekkel.
  • A hozzátartozók kísérjék fokozott figyelemmel idős szeretteik mindennapjait és folyamatos - személyes kontaktust mellőző - kapcsolattartás keretében tájékoztassák őket az előforduló veszélyekről, a segítségkérés lehetőségeiről.
  • Kérjék a hozzátartozók az idős, távol lakó szeretteiket, hogy IDEGENT NE engedjenek be a lakásba, házba, kertbe. Ez nem csak a csalók elkerülését, hanem a betegség terjedésének megelőzését is jelenti.
  • Előzzük meg az ún. "unokázós" csalásokat! Ha a hozzátartozóra hivatkozik az idegen, azonnal ellenőrizzék vissza, hogy igaz-e, amit mondtak!
  • Amennyiben úgy érzi, csalás áldozatává vált, értesítse azonnal a rendőrséget a 112-es ingyenesen hívható segélyhívó számon!

A legfontosabb, amit tehet a megtévesztés ellen:
Tájékozódjon mindig hiteles forrásból! A https://koronavirus.gov.hu és a https://www.mk.gov.hu weboldalakon minden információt megtalálhat a járvánnyal kapcsolatban.

Szeged, 2020. április 01.

Dr. Szenti Szabolcs r. alezredes
kapitányságvezető-helyettes

Pozitív gondolat

Nyitott szemmel kell járni, és észre kell venni mindazt, ami bátoríthat. Keress olyan embereket, akik már elérték azokat a célokat, amelyeket te tűztél ki magad elé. Ha olyanokkal találkozol, akiknek ez nem sikerült, fogadd meg, hogy te jobban fogod csinálni! Képes vagy rá!.

Daryl Bernstein
író, vállalkozó

 

 

Mikor Istenre bízom a sorsom, érzem, hogy Isten nem ad föltétlen jogot ehhez. Hinnem kell benne, hogy a "madárka tolla se hull ki" az Ő akarata nélkül, de nincs jogom vaksi bizalommal mindent az Ő kezébe tenni le; Isten reám is bízta, hogy csináljam és igazítsam a sorsom. S csak ha vállalom ezt a feladatot, akkor segít.

Márai Sándor
magyar író

Achim
Student


Tisztelt Lakosság!

Az új típusú koronavírus fertőzés terjedésének a lassítása miatt elrendelt intézkedést, jó tanácsot, tájékoztatót gyűjtöttük össze ebben a bejegyzésben.
A LISTÁT FOLYAMATOSAN FRISSÍTJÜK!
Összegyűjtöttük a község közösségi oldalán is közzétett felhívásokat, hogy rendezetten, egy helyről elérhetőek legyenek. Részletes tájékoztatók és tudnivalók a Kormány által létrehozott és karbantartott

www.koronavirus.gov.hu
oldalon találhatók!

Vigyázzanak magukra és vigyázzanak egymásra is!

COVID-19 felhívások - Frissítve!

Időjárás

booked.net

Havi Mini Eseménynaptár

Látogatóink

Flag Counter

Go to top