Közelgő események

Események nem találhatóak

ADÓügyek 

SZOCIÁLIS

IGAZGATÁS

EGYÉB
nyomtatvány

E-ügyintézés

kötöttség nélkül időpont foglalás vagy beadhatja nyomtatványait otthonról

Pályázataink 
összefoglaló
Közbeszerzés 
dokumentáció
Statisztikák 
jelentések

Fotógaléria

Események, rendezvények, amit szívesen visszanézünk

Pusztamérgesen sokszor lehet találkozni a Polgárőrség feliratú Opel Astrával. Iskolakezdés előtt a faluközpontban, a legforgalmasabb kereszteződésben, a kora esti, éjszakai vagy a hajnali órákban pedig  falu bármely bel- és külterületi pontján felbukkanhat az autó, mi tagadás, biztonságérzetet is keltve a békés szemlélőben. És most megint jókor voltak jó helyen a pusztamérgesi polgárőrök - ez alkalommal emberéletet mentettek.

Egy március végi napon, az esti órákban kapták a riasztást, hogy egy fiatal hölgy eltűnt váratlanul otthonról és baj lehet... Jakus István, a Pusztamérgesi Polgárőr Egyesület elnöke és Papp Antal éppen járőr szolgálatban voltak, késlekedés nélkül a segélyhívó lakos segítségére siettek. A sebtében beszerzett információk alapján sikeresen felkutatták és még éppen idejében találtak meg az eltűnt személyt, aki önkezével akart véget vetni életének.

A mentők és a rendőrség értesítése után a mentősök szakszerű utasításai szerint cselekedtek és a segítségnyújtásuknak köszönhetően a hölgy életben maradt. Az esemény (mint kimagaslóan jó példa és magatartás) a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek honlapjára is felkerült, valamint a Délmagyarország napilapban is megjelent a hír.

FRISSÍTÉS: ('20. április 22.)
Kitüntetésben részesült a két, szolgálatot teljesítő életmentő polgárőr. Jakus István, az egyesület elnöke és Papp Antal polgárőr az OPSZ központi irodájában Dr. Túrós Andrástól, a Polgárőr Szövetség elnökétől vette át kitüntetését. /Délmagyarország cikk/
Gratulálunk nemes tettükhöz!

Pozitív gondolat

Nyitott szemmel kell járni, és észre kell venni mindazt, ami bátoríthat. Keress olyan embereket, akik már elérték azokat a célokat, amelyeket te tűztél ki magad elé. Ha olyanokkal találkozol, akiknek ez nem sikerült, fogadd meg, hogy te jobban fogod csinálni! Képes vagy rá!.

Daryl Bernstein
író, vállalkozó

 

 

Mikor Istenre bízom a sorsom, érzem, hogy Isten nem ad föltétlen jogot ehhez. Hinnem kell benne, hogy a "madárka tolla se hull ki" az Ő akarata nélkül, de nincs jogom vaksi bizalommal mindent az Ő kezébe tenni le; Isten reám is bízta, hogy csináljam és igazítsam a sorsom. S csak ha vállalom ezt a feladatot, akkor segít.

Márai Sándor
magyar író

Achim
Student


Tisztelt Lakosság!

Az új típusú koronavírus fertőzés terjedésének a lassítása miatt elrendelt intézkedést, jó tanácsot, tájékoztatót gyűjtöttük össze ebben a bejegyzésben.
A LISTÁT FOLYAMATOSAN FRISSÍTJÜK!
Összegyűjtöttük a község közösségi oldalán is közzétett felhívásokat, hogy rendezetten, egy helyről elérhetőek legyenek. Részletes tájékoztatók és tudnivalók a Kormány által létrehozott és karbantartott

www.koronavirus.gov.hu
oldalon találhatók!

Vigyázzanak magukra és vigyázzanak egymásra is!

COVID-19 felhívások - Frissítve!

Időjárás

booked.net

Havi Mini Eseménynaptár

Látogatóink

Flag Counter

Go to top