Nyilvános internet használatra csak az intézmények közvetlen környezetében volt lehetőség.

A WiFi4EU kezdeményezés célja, hogy szerte Európában ingyenes wifi-hozzáférést biztosítson a polgárok számára nyilvános helyeken, többek között parkokban, tereken, középületekben, könyvtárakban, egészségügyi központokban és múzeumokban. Jelenleg ez a törekvés - bár egyre több településen megvalósul - a falvak számára jelentős kiadást jelent, mert nem csupán a hálózatot kell fenntartani, hanem az informatikai háttér hálózatot is biztosítani kell.
A WiFi4EU kezdeményezés keretében a települések 15 ezer euró értékű utalványra pályázhattak. Az utalványokat wifi-berendezések telepítésére használhatják olyan nyilvános helyeken, ahol még nem áll rendelkezésre ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolat. 
a projekt

Pusztamérges Községi Önkormányzat a WiFi4EU Program keretén belül a település forgalmasabb pontjaira telepítendő vezeték nélküli internet hozzáférést biztosító (wi-fi) informatikai eszközök beszerzését valósítja meg, közreműködve a támogató szervezettel és a szolgáltatást kiépítő vállalkozással a pályázati portálon keresztül.

A projekt megvalósításának kezdete:
2019. szeptember 01.
A befejezés tervezett időpontja:
2021. március 01.
Az eszközbeszerzést és a pályázatot részletező újságcikk a Pusztamérgesi Hírlevélben, illetve az online változat (szerkesztés alatt) A pályázattal kapcsolatban megjelentetett SAJTÓKÖZLEMÉNY itt tekinthető meg.
A nyilvános internet hozzáférés lehetőségének biztosítása a település forgalmasabb színterein  A SPORT és SZABADIDŐ
hasznos eltöltésének lehetősége(feltöltés alatt)
a pályázattal kapcsolatban készített felvételek