Pusztamérges község relatív kis belterületéhez mérten kiterjedt külterületi úthálózattal rendelkezik,

amely a tájegység adottságai következtében (főként a vegetációs időszakban) rendszeres karbantartásra szorul.
A kiterjedt külterületi közúthálózat a rendszeres használata következtében - alföldi homokos vidékünkön - nyári időszakban gyorsan amortizálódik, rendszeres karbantartása, állapotjavítása szükséges. Csapadékszegény időszakban a futóhomok, esős évszak(ok) esetén a szikes, kötött talaj átázása és az út mentén lévő fásítások burjánzása követel munkát. A karbantartási feladatok ellátása a mezőgazdasági munkát végzők és a külterületi lakosság számára egyaránt fontos, hogy a megélhetésükkel szorosan összefüggő területeket ill. lakóhelyükként szolgáló tanyás ingatlanokat mindenkor biztonsággal megközelíthessék.

 

a projekt

Pusztamérges Községi Önkormányzat a Vidékfejlesztési Program keretén belül a Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése című, VP6-7.2.1-7.4.1.2-16 kódszámú felhívás alapján támogatási kérelmet nyújtott be. 

A projekt megvalósításának kezdete:
2017. szeptember 01.

A befejezés tervezett időpontja:
2018. december 31.

Az eszközbeszerzést és a pályázatot részletező újságcikk a Pusztamérgesi Hírlevélben, illetve az online változat (szerkesztés alatt)

 A pályázattal kapcsolatban megjelentetett SAJTÓKÖZLEMÉNY itt tekinthető meg.

Az önkormányzati utak állapotjavításának pályázatának projekt ismertető táblája

 

a pályázatból vásárolt munkagépekről készített felvételek