A felújított, külső szigeteléssel is ellátott, műanyag nyílászárókkal ellátott Művelődési Ház tetőszerkezete korszerűsítése, átépítése szükségessé vált.

A közelmúltban felújított, műanyag nyílászárókkal ellátott, akadálymentesített Móra Ferenc Művelődési Ház küllemében és felszereltségében megfelel a kívánalmaknak. A korszerűsítés magában foglalta a külső homlokzati hőszigetelést, amely energetikai szempontból is előnyösebbé tette az épületet és gazdaságosabbá a fenntartását, üzemeltetését. Az akkori építészeti munkálatok a tetőszerkezet elemeinek cseréjét nem tették lehetővé - így csak részlegesen válhatott takarékossá az intézmény. A pályázat keretén belül az épület teljes tetőszerkezetének bontásával, a teherhordó szerkezetek szükségszerű átépítésével a régi pala fedés helyett trapézlemez fedést kapott az - egyéb szerelvényeiben, gépészeti berendezéseiben, burkolataiban már megújult - épület

a projekt

Pusztamérges Községi Önkormányzat a Vidékfejlesztési Program keretén belül a "Integrált Közösségi Szolgáltató tér épületének tetőfelújítása" című, VP6-19.2.1 - 43.3-17 kódszámú pályázat keretében támogatási kérelmet nyújtott be. 

A projekt megvalósításának kezdete:
2019. szeptember 01.

A befejezés tervezett időpontja:
2020. szeptember 30.

A pályázatot részletező újságcikk a Pusztamérgesi Hírlevélben és / vagy az online változat (szerkesztés alatt)

 A pályázattal kapcsolatban megjelentetett SAJTÓKÖZLEMÉNY itt tekinthető meg.

A Móra Ferenc Művelődési Ház épülete, tetőszerkezete a korszerűsítés előtti állapotban

A Művelődési Ház homlokzata a teljes tetőfelújítás utáni állapotban (oromszegély javítás előtt)
a pályázati projekt megvalósítása során készített felvételek