Az önkormányzat több intézménye is energetikai szempontból korszerűtlen épületben található.

A Polgármesteri Hivatal, a Községi Könyvtár és a Fogorvosi rendelő határoló szerkezetei nem szigeteltek, fűtési és melegvíz-ellátási rendszerük - a Községi Könyvtár kivételével - elavultak, régiek. Működtetésük gazdaságosságát előtérbe helyezve a Polgármesteri Hivatalra napelemek is kerülnének, biztosítva az intézmények villamos energia szükségletének jelentős részét.

a projekt

Pusztamérges községi Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (a továbbiakban: TOP) keretén belül TOP-3.2.1-15 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése tárgyú felhívásra támogatási kérelmet nyújtott be. A támogató döntése alapján az önkormányzat 65.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült az "Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Pusztamérgesen" című projektre. 

A projekt megvalósításának kezdete: fizikai befejezés tervezett időpontja:
2019. szeptember 17.
A korszerűsítendő létesítmények:
Polgármesteri Hivatal, Községi könyvtár, Fogorvosi rendelő.
Mindhárom épület esetén a külső határoló szerkezetek szigetelése, fűtés és meleg víz előállítás korszerűsítése (könyvtár kivitelével) történt, illetve a polgármesteri hivatalra napelemek kerültek elhelyezésre."

A POLGÁRMESTERI HIVATAL Móra téren lévő épülete néhány éve új nyílászárókat kapott, de külső homlokzat szigetelés és tetőszerkezet korszerűsítés nem történt.

 
   
 A KÖZSÉGI KÖNYVTÁR épületének belső átalakítása, fűtésének korszerűsítése 2005-ben történt meg.
A nyílászárók cseréje és a homlokzat hőszigetelése ebből kimaradt.
 

 A FOGORVOSI RENDELŐ épülete is külső szigetelés nélküli, elavult fűtési rendszerrel (földgáz üzemű konvektorok és cserépkályha) működő létesítmény volt.

 
 
A megvalósított pályázattal kapcsolatban megjelent SAJTÓKÖZLEMÉNY itt tekinthető meg. A projekt megvalósítása során készült további fotók a tematikus galériában érhetők el.