Tartalomjegyzék


A legfontosabb tippem, hogyan főzzünk gyorsan finomat, hogy költsünk a jó hozzávalókra. Minél jobbak az összetevők, annál kevesebb energiával lehet valami finomat összehozni belőlük.  (Gordon Ramsay) Az étkezési tanácsok sokszor homályosak, nehéz követni őket. Megtartani még nehezebb. Az egyszerű és jól követhető tanácsok ritkák, nem utolsósorban azért, mert minden embernek megvan a maga egyéni anyagcseréje, saját testmérete és számításba veendő betegségtörténete. A tanácsok inkább elnagyolt, általános irányvonalakat jelentenek, amelyeket követhetünk. Ezenkívül keveseknek van idejük arra, hogy részletesen átgondolják az étrendjüket. Az evés bonyolult tudomány. (Johannes Hinrich von Borstel)

 

2016. év I. negyedév ÉTLAPOK

hét időszak étkezés típusa hét
MÁRCIUS
13.  március 28. - április 1.  óvoda iskola   felnőtt 13.
12.  március 21. - március 25.  óvoda  iskola  felnőtt 12.
11.  március 14. -március 18.  óvoda  iskola  felnőtt 11.
10.  március 7. - március 11.  óvoda  iskola  felnőtt 10.
9.  február 29. - március 4.  óvoda  iskola  felnőtt 9.
 
FEBRUÁR
8.  február 22. - február 26.  óvoda  iskola  felnőtt 8.
7.  február 15. - február 19.  óvoda  iskola  felnőtt 7.
6.  február 8. - február 12.  óvoda  iskola  felnőtt 6.
5.  február 1. -február 5.  óvoda  iskola felnőtt  5.
 
JANUÁR
4.  január 25. - január 29. óvoda iskola felnőtt 4.
3.  január 18. - január 22. óvoda iskola felnőtt 3.
2.  január 11. - január 15. óvoda iskola felnőtt 2.
1.  január 4. - január 8. óvoda iskola felnőtt 1.
hét időszak étkezés típusa  hét

 

Minden egyes étel és élmény, amit egyedül élünk meg, kevésbé értékes, mint ha azokkal osztjuk meg, akiket szeretünk.  (Gianni Annoni)

 

Havi Mini Eseménynaptár

Jelmagyarázat

Az étlapon a menük alatt feltüntetésre kerül a lényeges összetevők mennyisége is. Az alkalmazott rövidítések:
S - só (g)
ZS - zsír (g)
F - fehérje (g)
G - cukor (g)
E - energia (kcal)
T - telített zsírsav (g)
CH - szénhidrát (g)
Ca - kalcium (mg)

Allergén jelmagyarázat
G - glutén, gabonák
L - laktóz, tej, tejtermékek
T - tojás, fehérje
F - földimogyoró
Z - zeller
R - rákfélék
H - halak
O - szója
D - dióféle, mandula, pisztácia
M - mustár
S - szezámmag
K - szulfitok, kén-dioxid
C - csillagfürt
P - puhatestűek

Go to top