A legfontosabb tippem, hogyan főzzünk gyorsan finomat, hogy költsünk a jó hozzávalókra. Minél jobbak az összetevők, annál kevesebb energiával lehet valami finomat összehozni belőlük. (Gordon Ramsay) Az étkezési tanácsok sokszor homályosak, nehéz követni őket. Megtartani még nehezebb. Az egyszerű és jól követhető tanácsok ritkák, nem utolsósorban azért, mert minden embernek megvan a maga egyéni anyagcseréje, saját testmérete és számításba veendő betegségtörténete. A tanácsok inkább elnagyolt, általános irányvonalakat jelentenek, amelyeket követhetünk. Ezenkívül keveseknek van idejük arra, hogy részletesen átgondolják az étrendjüket. Az evés bonyolult tudomány. (Johannes Hinrich von Borstel)
2016. év I. negyedév ÉTLAPOK |
|||||
hét | időszak | étkezés típusa | hét | ||
MÁRCIUS | |||||
13. | március 28. - április 1. | óvoda | iskola | felnőtt | 13. |
12. | március 21. - március 25. | óvoda | iskola | felnőtt | 12. |
11. | március 14. -március 18. | óvoda | iskola | felnőtt | 11. |
10. | március 7. - március 11. | óvoda | iskola | felnőtt | 10. |
9. | február 29. - március 4. | óvoda | iskola | felnőtt | 9. |
FEBRUÁR | |||||
8. | február 22. - február 26. | óvoda | iskola | felnőtt | 8. |
7. | február 15. - február 19. | óvoda | iskola | felnőtt | 7. |
6. | február 8. - február 12. | óvoda | iskola | felnőtt | 6. |
5. | február 1. -február 5. | óvoda | iskola | felnőtt | 5. |
JANUÁR | |||||
4. | január 25. - január 29. | óvoda | iskola | felnőtt | 4. |
3. | január 18. - január 22. | óvoda | iskola | felnőtt | 3. |
2. | január 11. - január 15. | óvoda | iskola | felnőtt | 2. |
1. | január 4. - január 8. | óvoda | iskola | felnőtt | 1. |
hét | időszak | étkezés típusa | hét |
Minden egyes étel és élmény, amit egyedül élünk meg, kevésbé értékes, mint ha azokkal osztjuk meg, akiket szeretünk. (Gianni Annoni)
Az étlapon a menük alatt feltüntetésre kerül a lényeges összetevők mennyisége is. Az alkalmazott rövidítések:
S - só (g)
ZS - zsír (g)
F - fehérje (g)
G - cukor (g)
E - energia (kcal)
T - telített zsírsav (g)
CH - szénhidrát (g)
Ca - kalcium (mg)
Allergén jelmagyarázat
G - glutén, gabonák
L - laktóz, tej, tejtermékek
T - tojás, fehérje
F - földimogyoró
Z - zeller
R - rákfélék
H - halak
O - szója
D - dióféle, mandula, pisztácia
M - mustár
S - szezámmag
K - szulfitok, kén-dioxid
C - csillagfürt
P - puhatestűek
Homepage Slideshow