Közösségi szerepvállalás

Megemlékezés a szabadságharcról

Látogatottságban a községi ünnepek és megemlékezések nem a legnagyobb érdeklődésnek örvendő programok – pedig lehetnének azok. Ha másért nem is, de a műsorok színvonala mindenképpen megemlítendő. Ezeknek oszlopos tagjai (sokszor egyedüli fellépői) a Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola diákjai, akik felkészítő tanáraikkal együtt olyan előadásokkal állnak színpadra, amelyek azon kívül, hogy méltók az eseményhez, még látványosak is. (erre az október 23-ai megemlékezés kapcsán is felhívtuk a figyelmet)

Március 14-én - szakítva a felsorakozós, szavalatokat és prózai részleteket tartalmazó előadásmóddal - jelképesen ismét összeültünk a Pilvax Kávéházban, elmentünk az egyetemre és Landerert is meggyőztük, hogy nyomtassa ki a tizenkét pontot. Szinte ott voltunk az esernyők alatt!


Valódi felvonulásban is volt része az ünneplőknek, ugyanis a művelődési ház nagytermében tartott megemlékezés után a parkban, a templom mögött lévő kopjafánál Dr. Papp Sándor polgármester Csíkos István önkormányzati képviselővel együtt koszorút helyezett el az emlékművön. Ezt követően az iskolások csoportja vonult a kopjafához. Biztos zászlókat helyeznek majd el – gondolhatták a közönség soraiban hátul állók. Majdnem eltalálták. Amikor minden a helyére került és a gyerekek elvonultak, sok kis nemzetiszín szívecske maradt az emlékoszlop tövében. Ahogy a szél meg-meglebbentette némelyiket, olyanok voltak, mintha dobogtak volna.