Közelgő események

Események nem találhatóak

ADÓügyek 

SZOCIÁLIS

IGAZGATÁS

EGYÉB
nyomtatvány

E-ügyintézés

kötöttség nélkül időpont foglalás vagy beadhatja nyomtatványait otthonról

Pályázataink 
összefoglaló
Közbeszerzés 
dokumentáció
Statisztikák 
jelentések

Fotógaléria

Események, rendezvények, amit szívesen visszanézünk

sokadik évben kézbesíti a csomagokat, egy kicsit mindig változik a forgatókönyv

December elején a piros ruhás, nagy szakállú Mikulás Pusztamérgesen is meglátogatja a gyerekeket - függetlenül attól, hogy jók vagy "rosszak" voltak-e abban az évben. 

Önkormányzati kezdeményezésre sokadik éve ez a menetrend, a forgatókönyv pedig csak annyit változott, hogy a Mikulás nem szánnal (azaz lovas fogattal) kel útra – ugyanis sötétben kevésbé észrevehető, időigényes és nincs valami nagy meleg a bakon se kocsisnak, se krampusznak, se a Mikulásnak. A Móra Ferenc Művelődési Ház feldíszített előcsarnokában Idén is szaloncukorral várták a gyerekeket a berendezett Mikulás-váróban. Itt nagyobb volt a forgalom, mint az előző években. Házhoz kicsit kevesebb helyre kellett menni. Egy éve 18 család kapuja előtt állt meg a lovas fogat, idén pedig 13 család kérte a Mikulást, náluk fékezett a Polgárőrség kocsija, hogy a csomagokat a krampusz és a Mikulás kézbesíthesse az izguló címzetteknek.

A Hétszínvirág Óvodába másnap, december 6-án délelőtt érkezett meg a Télapó. Nem volt egyöntetűen bátor a fogadtatás, de a versek és énekek gyorsan oldották a hangulatot. És nem feltétlenül a „hétköznapi hangadók” válaszoltak ám magabiztosan a kérdésekre! A Télapót minden érdekelte, semmi nem vonta el a figyelmét. A látogatás végén az az egyezség született, hogy egy év múlva ismét meglátogatja az óvodát, mert nagyon jól érezte ott magát.

Köszönjük a segítséget Mikulásnak, valamint Jakus István polgárőr parancsnoknak, aki idén a kíséreten felül a csomagok és a Mikulás csapat szállítását is vállalta az elsőtől az utolsó méterekig.

Móra Ferenc Művelődési Ház

Pozitív gondolat

Nyitott szemmel kell járni, és észre kell venni mindazt, ami bátoríthat. Keress olyan embereket, akik már elérték azokat a célokat, amelyeket te tűztél ki magad elé. Ha olyanokkal találkozol, akiknek ez nem sikerült, fogadd meg, hogy te jobban fogod csinálni! Képes vagy rá!.

Daryl Bernstein
író, vállalkozó

 

 

Mikor Istenre bízom a sorsom, érzem, hogy Isten nem ad föltétlen jogot ehhez. Hinnem kell benne, hogy a "madárka tolla se hull ki" az Ő akarata nélkül, de nincs jogom vaksi bizalommal mindent az Ő kezébe tenni le; Isten reám is bízta, hogy csináljam és igazítsam a sorsom. S csak ha vállalom ezt a feladatot, akkor segít.

Márai Sándor
magyar író

Achim
Student


Tisztelt Lakosság!

Az új típusú koronavírus fertőzés terjedésének a lassítása miatt elrendelt intézkedést, jó tanácsot, tájékoztatót gyűjtöttük össze ebben a bejegyzésben.
A LISTÁT FOLYAMATOSAN FRISSÍTJÜK!
Összegyűjtöttük a község közösségi oldalán is közzétett felhívásokat, hogy rendezetten, egy helyről elérhetőek legyenek. Részletes tájékoztatók és tudnivalók a Kormány által létrehozott és karbantartott

www.koronavirus.gov.hu
oldalon találhatók!

Vigyázzanak magukra és vigyázzanak egymásra is!

COVID-19 felhívások - Frissítve!

Időjárás

booked.net

Havi Mini Eseménynaptár

Látogatóink

Flag Counter

Go to top