Közelgő események

Események nem találhatóak

ADÓügyek 

SZOCIÁLIS

IGAZGATÁS

EGYÉB
nyomtatvány

E-ügyintézés

kötöttség nélkül időpont foglalás vagy beadhatja nyomtatványait otthonról

Pályázataink 
összefoglaló
Közbeszerzés 
dokumentáció
Statisztikák 
jelentések

Fotógaléria

Események, rendezvények, amit szívesen visszanézünk

A hagyományainknak megfelelően kenyéráldással egybekötött szentmisével és ünnepi műsorral emlékeztünk meg államalapító Szent István királyunkról és a fáradtságos, nehéz nyári munka "eredményéről", az asztalunkra kerülő új kenyérről. A misét celebráló Janes Zoltán, zákányszéki plébános szavai nem csak erről a munkáról, hanem a mögötte lévő szándékról, segítőkészségről is szóltak, miszerint bármely segítség – vonatkozzon bármire – csak akkor értékes és hiteles, ha jó szívvel és őszintén, kényszer nélkül jelentkezik… mint egy falat kenyér.

Ez alkalommal az oltár elé kerülő vekni nem a nagyüzemi termelésből kikerülő kenyerek egyike volt: Rozsi László keze munkáját dicséri a dagasztástól a sütésig. 
A Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola diákjainak (felkészítőjük Maróti Judit) és az Őszikék Nyugdíjas Klub tagjainak (segítőjük Szilágyi Erzsébet) műsorát követően Dr. Papp Sándor polgármester köszöntötte a jelenlévőket. Ünnepi beszédében a keresztény egység, az összetartozás fontosságát hangsúlyozta. Kitért arra is, hogy ennek egyik jelképe lehet az új kenyér, hiszen jól szervezett és összehangolt munka, szorgos kezek eredménye.
A koszorúzás után a park fáinak hűvösében közösen fogyasztottuk el a (nem hivatalosan első) felszeletelt új kenyeret.

Pozitív gondolat

Nyitott szemmel kell járni, és észre kell venni mindazt, ami bátoríthat. Keress olyan embereket, akik már elérték azokat a célokat, amelyeket te tűztél ki magad elé. Ha olyanokkal találkozol, akiknek ez nem sikerült, fogadd meg, hogy te jobban fogod csinálni! Képes vagy rá!.

Daryl Bernstein
író, vállalkozó

 

 

Mikor Istenre bízom a sorsom, érzem, hogy Isten nem ad föltétlen jogot ehhez. Hinnem kell benne, hogy a "madárka tolla se hull ki" az Ő akarata nélkül, de nincs jogom vaksi bizalommal mindent az Ő kezébe tenni le; Isten reám is bízta, hogy csináljam és igazítsam a sorsom. S csak ha vállalom ezt a feladatot, akkor segít.

Márai Sándor
magyar író

Achim
Student


Tisztelt Lakosság!

Az új típusú koronavírus fertőzés terjedésének a lassítása miatt elrendelt intézkedést, jó tanácsot, tájékoztatót gyűjtöttük össze ebben a bejegyzésben.
A LISTÁT FOLYAMATOSAN FRISSÍTJÜK!
Összegyűjtöttük a község közösségi oldalán is közzétett felhívásokat, hogy rendezetten, egy helyről elérhetőek legyenek. Részletes tájékoztatók és tudnivalók a Kormány által létrehozott és karbantartott

www.koronavirus.gov.hu
oldalon találhatók!

Vigyázzanak magukra és vigyázzanak egymásra is!

COVID-19 felhívások - Frissítve!

Időjárás

booked.net

Havi Mini Eseménynaptár

Látogatóink

Flag Counter

Go to top