Közelgő események

Események nem találhatóak

ADÓügyek 

SZOCIÁLIS

IGAZGATÁS

EGYÉB
nyomtatvány

E-ügyintézés

kötöttség nélkül időpont foglalás vagy beadhatja nyomtatványait otthonról

Pályázataink 
összefoglaló
Közbeszerzés 
dokumentáció
Statisztikák 
jelentések

Fotógaléria

Események, rendezvények, amit szívesen visszanézünk

Frissítette, aktualizálta a Helyi Esélyegyenlőségi Programját az önkormányzat.

Az egyenlő bánásmód követelményének érvényesítésén túl ahhoz, hogy a hátrányos helyzetben élő / dolgozó személyek helyzete javulhasson olyan eszközöket kell alkalmazni, amelyek a hátrányokat csökkentik, illetve megszüntetik. ennek érdekében a törvény 2008-ban két új intézményt hozott létre. Az egyik a munkahelyek, a másik pedig a települési önkormányzatok által alkotott esélyegyenlőségi terv.

Az ötven főnél több dolgozót foglalkoztató intézmények és többségi állami tulajdonban lévő cégek számára kötelező ilyen tervet készíteni. Az előző (eddig érvényben lévő) terv is 5 éves ciklusra vonatkozóan határozott meg normatívákat.

Az Európai Uniós fejlesztési támogatásainak odaítélésének egyre gyakoribb feltétele ilyen programok megléte. Ennek megfelelően Pusztamérges Község Önkormányzata is megalkotta a sajátját, amelynek módosított változatát a képviselő-testület megtárgyalt és elfogadott. A frissített helyi program elemzi a településen élő hátrányos helyzetű csoportok helyzetének alakulását, meghatározza ezen csoportok esélyegyenlőségét elősegítő célokat - különös figyelemmel a lakhatásra, oktatásra, foglalkoztatásra és az egészségügyre - valamint meghatározza a célok megvalósításának ütemezését.

 

A program teljes szövege megtekinthető a Polgármesteri Hivatalban és a település honlapjáról is letölthető.

Pozitív gondolat

Nyitott szemmel kell járni, és észre kell venni mindazt, ami bátoríthat. Keress olyan embereket, akik már elérték azokat a célokat, amelyeket te tűztél ki magad elé. Ha olyanokkal találkozol, akiknek ez nem sikerült, fogadd meg, hogy te jobban fogod csinálni! Képes vagy rá!.

Daryl Bernstein
író, vállalkozó

 

 

Mikor Istenre bízom a sorsom, érzem, hogy Isten nem ad föltétlen jogot ehhez. Hinnem kell benne, hogy a "madárka tolla se hull ki" az Ő akarata nélkül, de nincs jogom vaksi bizalommal mindent az Ő kezébe tenni le; Isten reám is bízta, hogy csináljam és igazítsam a sorsom. S csak ha vállalom ezt a feladatot, akkor segít.

Márai Sándor
magyar író

Achim
Student


Tisztelt Lakosság!

Az új típusú koronavírus fertőzés terjedésének a lassítása miatt elrendelt intézkedést, jó tanácsot, tájékoztatót gyűjtöttük össze ebben a bejegyzésben.
A LISTÁT FOLYAMATOSAN FRISSÍTJÜK!
Összegyűjtöttük a község közösségi oldalán is közzétett felhívásokat, hogy rendezetten, egy helyről elérhetőek legyenek. Részletes tájékoztatók és tudnivalók a Kormány által létrehozott és karbantartott

www.koronavirus.gov.hu
oldalon találhatók!

Vigyázzanak magukra és vigyázzanak egymásra is!

COVID-19 felhívások - Frissítve!

Időjárás

booked.net

Havi Mini Eseménynaptár

Látogatóink

Flag Counter

Go to top