Közelgő események

Események nem találhatóak

ADÓügyek 

SZOCIÁLIS

IGAZGATÁS

EGYÉB
nyomtatvány

E-ügyintézés

kötöttség nélkül időpont foglalás vagy beadhatja nyomtatványait otthonról

Pályázataink 
összefoglaló
Közbeszerzés 
dokumentáció
Statisztikák 
jelentések

Fotógaléria

Események, rendezvények, amit szívesen visszanézünk

Szép idő volt idén (is) a Négyeshatár Találkozón, csak egy kis szél lengedezett a négy falu határának közös pontját jelző emlékműnél. Pusztamérges volt a soros vendéglátó, a sátrat már jó előre felállították, hogy a korán érkezőknek is legyen hová letelepedni.

Nem kellett soká várakozni, sorra érkeztek a települések képviselői és lakói, Huszta István balotaszállási polgármester ezúttal is hozott magával egy kis "hazait", hogy viszonozza a fogadtatást. A néptáncosok érkezésével elevenedett meg igazán az emlékhely: tarka szoknyák, fehér kötények és fekete kalapok kavarogtak a forgatagban, hogy aztán a Himnusz hangjaira csillapodjanak egy kicsit - éppen csak addig, amíg meg nem szólaltak a sokak fülének tetsző népies dallamok. A Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola lányainak üveges tánca alapos felkészülésről tett tanúbizonyságot, az egyenetlen talajon lépkedve szinte meg se mozdultak a fejükre helyezett palackok. A fiúk virtuskodó botos tánca hasonló sikert aratott, és a kalapcserélgetést is tapssal jutalmazta a közönség. Az Őszikék Nyugdíjasok Klubja versekkel, énekekkel készült a találkozóra.

Dr. Papp Sándor, Pusztamérges község polgármestere köszöntőjében azt az egymás megsegítésén alapuló élni akarást hangsúlyozta, amely mindig is sajátja volt a négy szomszédos településnek és záloga lehet jövőbeni fejlődésének is.
A koszorúzást követő mécses gyújtáson egy apró figyelmesség várta a települések vezetőit. Az alkalomra készített egyedi gyufásdobozok voltak az emlékmű talapzatán. A polgármesterek örömmel fogadták a gesztust és magukkal vitték a tizennyolcadik találkozóra emlékeztető dobozokat.

A találkozó ebben az évben is ebéddel és az elmaradhatatlan beszélgetésekkel zárult. Talán ez a legnagyobb értéke egy ilyen rendezvénynek - a vitathatatlan kultúraközvetítő értékén kívül - hogy a szomszédok, akik a hétköznapokban jobbára elszaladnak egymás mellett, végre leülnek egy kicsit és beszélgetnek. Mert nagyon fontos, hogy tudjunk beszélgetni, legyen mondanivalónk és azt legyen kinek elmondani. Minden egyéb csak ezután következik.

Pozitív gondolat

Nyitott szemmel kell járni, és észre kell venni mindazt, ami bátoríthat. Keress olyan embereket, akik már elérték azokat a célokat, amelyeket te tűztél ki magad elé. Ha olyanokkal találkozol, akiknek ez nem sikerült, fogadd meg, hogy te jobban fogod csinálni! Képes vagy rá!.

Daryl Bernstein
író, vállalkozó

 

 

Mikor Istenre bízom a sorsom, érzem, hogy Isten nem ad föltétlen jogot ehhez. Hinnem kell benne, hogy a "madárka tolla se hull ki" az Ő akarata nélkül, de nincs jogom vaksi bizalommal mindent az Ő kezébe tenni le; Isten reám is bízta, hogy csináljam és igazítsam a sorsom. S csak ha vállalom ezt a feladatot, akkor segít.

Márai Sándor
magyar író

Achim
Student


Tisztelt Lakosság!

Az új típusú koronavírus fertőzés terjedésének a lassítása miatt elrendelt intézkedést, jó tanácsot, tájékoztatót gyűjtöttük össze ebben a bejegyzésben.
A LISTÁT FOLYAMATOSAN FRISSÍTJÜK!
Összegyűjtöttük a község közösségi oldalán is közzétett felhívásokat, hogy rendezetten, egy helyről elérhetőek legyenek. Részletes tájékoztatók és tudnivalók a Kormány által létrehozott és karbantartott

www.koronavirus.gov.hu
oldalon találhatók!

Vigyázzanak magukra és vigyázzanak egymásra is!

COVID-19 felhívások - Frissítve!

Időjárás

booked.net

Havi Mini Eseménynaptár

Látogatóink

Flag Counter

Go to top