Tisztelt Lakosság!

A koronavírus-fertőzés veszélye miatt elrendelt intézkedéseket, tanácsokat, tájékoztatókat gyűjtöttük össze ebben a bejegyzésben. A LISTÁT FOLYAMATOSAN FRISSÍTJÜK! (Új hirdetmények mindig hátrébb sorolnák a régebbieket, pedig azok is érvényben lehetnek!)

A tájékoztatás folyamatosan érkezik, a helyzet és az elrendelt intézkedések (esetenként) napról napra is változhatnak, ezért időrendben összegyűjtöttük a község közösségi oldalán is közzétett felhívásokat, hogy azok rendezetten, egy helyről elérhetőek legyenek - ezzel kicsit keretbe foglalva a tájékoztatási kötelezettséget is. Amennyiben módosítás vagy szigorítás következik be valamely területen, értelemszerűen mindig a frissebb információ az irányadó! Részletes tájékoztatók és tudnivalók a Kormány által létrehozott és karbantartott www.koronavirus.gov.hu oldalon találhatók! Vigyázzanak magukra, vigyázzanak egymásra!


2020. március 25.

A hulladékgazdálkodás sem a megszokott rend szerint működik - többen észrevehették, hogy a legutóbbi ürítéskor elvitték a hulladékszigetről a szelektíven gyűjthető anyagok tárolására kihelyezett edényeket (hulladéktárolókat). Az intézkedésre részben a csökkentett kiszolgáló kapacitás, másrészt pedig az ellenőrizhetetlen forrásból származó hulladék - mint potenciális vírushordozó veszélyforrás - felszámolása illetve megszüntetése miatt került sor, mert az veszélyeztethetné a dolgozók és mindazok egészségét (beleértve a hulladékot elhelyezőkét is), akik kapcsolatba kerülnek a hulladékkal, járnak a hulladékszigeten.

Ezzel párhuzamosan a hulladékudvar is bezár, oda (veszélyes) hulladék nem szállítható, a szolgáltató csak az eddig keletkezett anyagokat viszi el. Hogy a háztartásokban mégse halmozódjon fel a szemét, a gyűjtőedényzetben (kukákban) elhelyezett szilárd kommunális hulladékot ezután is rendszeresen, a szokott napokon - minden pénteken - elszállítják. a szolgáltatás ezen része tehát változatlan marad.

 


2020. március 18.

Néhány új tájékoztató látott napvilágot a kialakult új helyzettel kapcsolatban, hogy pontosabban hajthassuk végre a változtatásokat életünk számos területén.

  1. LAKOSSÁGI tájékoztató a közintézmények, közterek, vendéglátóhelyekre, egészségügyi ellátó intézményekre vonatkozóan   
  2. Tájékoztató a (külföldről haza) ÉRKEZŐKNEK   
  3. Tájékoztató a 70 ÉV FELETTIEK számára   
  4. FOGORVOSI tájékoztató   

 


2020. március 17.


2020. március 16.

Felelősséget vállalva mindannyiunkért, több településen az önkormányzati rendelkezésekkel összhangban, közösségi programjainkat határozatlan ideig felfüggesztjük!

Irodánk határozatlan ideig nem fogadja most személyesen a kedves érdeklődőket, ugyanakkor az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen szakmai vezetőnk, Dr. Pipicz Márton járvány idején történő általános egészségmegőrzésre irányuló kérdéseikre legjobb tudása szerint választ ad.


2020. március 15.

Kérjük a lakosságot a felhívásokban foglaltak betartására!


2020. március 13.

Tisztelt Felhasználók!
Várható volt - bár nem vártuk - de az általános rendelkezéseket követni közös érdekünk. Sajnálattal közöljük, hogy az eljárásrendnek megfelelően a Művelődési Házban működő Digitális Jólét Program Pont - más felsőbb utasításig - lakossági szolgáltatásokat (internet használat, fénymásolás, szövegszerkesztés, nyomtatás, ügyfélkapu segítségnyújtás, stb.) ÁTMENETI IDEIG NEM VÉGEZ.

  Így kérjük Önöket, hogy a fentiekkel kapcsolatban szolgáltatási helyünket ne keressék fel! (megértjük, hogy mindenkinek fontos az elintéznivalója - és a sajátja a legfontosabb) Telefonos segítségnyújtás: 62/800-300 illetve a község közösségi oldalán üzenet formájában is szívesen állunk rendelkezésre.


2020. március 12.

Néhány egyszerű szabály, amelyek betartásával csökkenthető a koronavírus terjedése és a fertőzésveszély - Győrfi Pál, az OMSZ szóvivőjének tolmácsolásában:

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség adminisztrációja tegnap kora este küldte meg a koronavírus járvánnyal kapcsolatos intézkedéseit. Ezek leglényegesebb eleme, hogy egyenlőre minden nagypályás és futsal mérkőzést megtarthatunk, de zárt kapuk mellett. - tájékoztatott bennünket Krisztin Krisztián, a Pusztamérgesi Futball és Motoros Club elnöke.

 A Labdarúgó Szövetség részletes közleménye, állásfoglalása a képre kattintva olvasható.


2020. március 11.

Magyarország Kormányának határozata alapján - összhangban a vírusveszély miatt hozott intézkedésekkel - a március 15-i megemlékezés beltéri, a Művelődési Ház nagytermében megtartani szándékozott része ELMARAD. Erről az eseménynaptár aktuális részénél is értesítéssel vagyunk - és így teszünk a jövőben is, hiszen a rendkívüli helyzet biztosan nem fog pár nap alatt megszűnni.