Közelgő események

Események nem találhatóak

ADÓügyek 

SZOCIÁLIS

IGAZGATÁS

EGYÉB
nyomtatvány

E-ügyintézés

kötöttség nélkül időpont foglalás vagy beadhatja nyomtatványait otthonról

Pályázataink 
összefoglaló
Közbeszerzés 
dokumentáció
Statisztikák 
jelentések

Fotógaléria

Események, rendezvények, amit szívesen visszanézünk

új együttműködési megállapodások születőben a szegedi és a kiskunhalasi tűzoltóságokkal

Az utóbbi időben nagy volt a csönd a Pusztamérges Községi Szent Flórián Önkéntes Tűzoltó Egyesület háza táján - ezzel kezdődött az évi rendes közgyűlésük 2017. évről szóló beszámolója is. Jogi-adminisztrációs és szervezeti problémák nehezítették az életüket, amelyek a szervezet működésére is hatással voltak.

Mellettük szól, hogy a zivataros időszakban is számíthattak a szakmai szervezetek, az önkormányzat és a segítők támogatására. A tagság is rendszeresen, havonta megtartotta összejöveteleit, mintha minden a megszokott módon haladna.
Közben a háttérben folyamatos egyeztetések zajlottak, hogy a szegedi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltóságokkal egy új, átfogó együttműködési megállapodás aláírására nyíljon lehetőség. Megyén belül már meg is valósult az elképzelés, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pecsétje már rákerült a dokumentumra. A község területi elhelyezkedésére való tekintettel Bács-Kiskun megye is igényt tart az egyesület munkájára; a kisebb beavatkozásoknál óriási segítség, ha nem a kiskunhalasi állományt kell mozgósítani a megye szélére, hanem a pusztamérgesiek "átsegítenek", hogy ezzel is tehermentesítsék a hivatásos állományt.

Bizakodásra ad okot, hogy a tagság - bár létszáma évek óta alig változik - ugyanolyan lendülettel és elhivatottsággal áll a feladataihoz, mint ahogy eddig is tette. Jó kapcsolatot tart fenn a környező települések egyesületeivel, lehetőség szerint egymás rendezvényein, közgyűlésein részt vesznek, tapasztalatot cserélnek. A kishegyesi Maronka Károly Önkéntes Tűzoltó Testület tagjai már szinte hazajáró vendégek és ugyanazzal a lelkesedéssel fogadják ők is a Szent Flórián ÖTE tagjait.
A 2018-as közgyűlés fontos eseménye volt az elismerések átadása. 10, 20 éves tűzoltós szolgálati idővel rendelkező tagjaink vettek át elismerő okleveleket. Szekeres Antal, az egyesület egykori, kemény kezű, határozott pénzügyi felelőse pedig 50 éven át tartó munkájának elismeréseként vehette át oklevelét és jutalmát.
A közeljövő terveinek megvalósítását segíti elő az a két támogatási forma, amelynek keretében az önkormányzat 150 ezer forinttal támogatja az egyesületet, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnál pedig elbírálási szakaszban van az a 850.000 forint összértékű pályázat, amely adó-vevő berendezések, tűzvédelmi felszerelések és mentőeszközök beszerzését teheti lehetővé.
Reméljük, minél kevesebb alkalommal lesz rá szükség.

Csala István ÖTE elnök

Pozitív gondolat

Nyitott szemmel kell járni, és észre kell venni mindazt, ami bátoríthat. Keress olyan embereket, akik már elérték azokat a célokat, amelyeket te tűztél ki magad elé. Ha olyanokkal találkozol, akiknek ez nem sikerült, fogadd meg, hogy te jobban fogod csinálni! Képes vagy rá!.

Daryl Bernstein
író, vállalkozó

 

 

Mikor Istenre bízom a sorsom, érzem, hogy Isten nem ad föltétlen jogot ehhez. Hinnem kell benne, hogy a "madárka tolla se hull ki" az Ő akarata nélkül, de nincs jogom vaksi bizalommal mindent az Ő kezébe tenni le; Isten reám is bízta, hogy csináljam és igazítsam a sorsom. S csak ha vállalom ezt a feladatot, akkor segít.

Márai Sándor
magyar író

Achim
Student


Tisztelt Lakosság!

Az új típusú koronavírus fertőzés terjedésének a lassítása miatt elrendelt intézkedést, jó tanácsot, tájékoztatót gyűjtöttük össze ebben a bejegyzésben.
A LISTÁT FOLYAMATOSAN FRISSÍTJÜK!
Összegyűjtöttük a község közösségi oldalán is közzétett felhívásokat, hogy rendezetten, egy helyről elérhetőek legyenek. Részletes tájékoztatók és tudnivalók a Kormány által létrehozott és karbantartott

www.koronavirus.gov.hu
oldalon találhatók!

Vigyázzanak magukra és vigyázzanak egymásra is!

COVID-19 felhívások - Frissítve!

Időjárás

booked.net

Havi Mini Eseménynaptár

Látogatóink

Flag Counter

Go to top