A Pusztamérges Községi Önkormányzat (Középiskola épületében működő) főzőkonyhája intézményi és lakossági - térítéses - étkezést tesz lehetővé. A napköziotthonos óvoda és az általános iskola részére napi háromszori, a Gondozási Központ ellátottak és a lakossági előfizetők részére egyszeri étkezést (ebédet) biztosít.
2018. év II. negyedévi ÉTLAPOK |
|||||||||||
14 | április 2 - 6. | 18 | ápr. 30 - május 4. | 23 | június 4 - 8. | ||||||
óvoda | iskola | felnőtt | óvoda | iskola | felnőtt | óvoda |
iskola |
felnőtt |
|||
15 | április 9 - 13. | 19 | május 7 - 11. | 24 | június 11 - 15. | ||||||
óvoda | iskola | felnőtt | óvoda | iskola | felnőtt | óvoda | iskola |
felnőtt |
|||
16 | április 16 - 20. | 20 | május 14 - 18. | 25 | június 18 - 22. | ||||||
óvoda | iskola | felnőtt | óvoda | iskola | felnőtt | óvoda |
szünet | felnőtt |
|||
17 | április 23 - 27. | 21 | május 21 - 25. | 26 | június 25 - 29. | ||||||
óvoda | iskola | felnőtt | óvoda |
iskola |
felnőtt |
óvoda |
szünet | felnőtt |
|||
22 | május 28 - jún. 1. | ||||||||||
óvoda |
iskola |
felnőtt |
A legfontosabb tippem, hogyan főzzünk gyorsan finomat, hogy költsünk a jó hozzávalókra. Minél jobbak az összetevők, annál kevesebb energiával lehet valami finomat összehozni belőlük. (Gordon Ramsay)
2018. év I. negyedévi ÉTLAPOK |
|||||||||||
01 | január 1 - 5. | 06 | február 5 - 9. | 10 | március 5 - 9. | ||||||
óvoda | iskola | felnőtt | óvoda | iskola | felnőtt | óvoda | iskola | felnőtt | |||
02 | január 8 - 12. | 07 | február 12 - 16. | 11 | március 12 - 16. | ||||||
óvoda | iskola | felnőtt | óvoda | iskola | felnőtt | óvoda | iskola | felnőtt | |||
03 | január 15 - 19. | 08 | február 19 - 23. | 12 | március 19 - 23. | ||||||
óvoda | iskola | felnőtt | óvoda | iskola | felnőtt | óvoda | iskola | felnőtt | |||
04 | január 22 - 26. | 09 | február 26 - márc. 2. | 13 | március 26 - 30. | ||||||
óvoda | iskola | felnőtt | óvoda | iskola | felnőtt | óvoda | iskola | felnőtt | |||
05 | január 29 - febr. 2. | ||||||||||
óvoda | iskola | felnőtt |
Bármilyen diéta, amely az igazán kedvelt ételek elhagyásán alapul, csak ideiglenesen működhet. Mindaz az étel, amit nem eszünk meg, kísérteni fog. Amint a diéta véget ér - akár azért, mert feladjuk, akár, mert pillanatnyi sikert értünk el. (Brian Wansink)
Az étlapon a menük alatt feltüntetésre kerül a lényeges összetevők mennyisége is. Az alkalmazott rövidítések:
S - só (g)
ZS - zsír (g)
F - fehérje (g)
G - cukor (g)
E - energia (kcal)
T - telített zsírsav (g)
CH - szénhidrát (g)
Ca - kalcium (mg)
Allergén jelmagyarázat
G - glutén, gabonák
L - laktóz, tej, tejtermékek
T - tojás, fehérje
F - földimogyoró
Z - zeller
R - rákfélék
H - halak
O - szója
D - dióféle, mandula, pisztácia
M - mustár
S - szezámmag
K - szulfitok, kén-dioxid
C - csillagfürt
P - puhatestűek
Homepage Slideshow