Közelgő események

Események nem találhatóak

ADÓügyek 

SZOCIÁLIS

IGAZGATÁS

EGYÉB
nyomtatvány

E-ügyintézés

kötöttség nélkül időpont foglalás vagy beadhatja nyomtatványait otthonról

Pályázataink 
összefoglaló
Közbeszerzés 
dokumentáció
Statisztikák 
jelentések

Fotógaléria

Események, rendezvények, amit szívesen visszanézünk

Az évszakhoz képest enyhe időben, szinte hó nélküli (itt-ott maradt csak egy folt mutatóba) vasárnap délutánon gyülekeztünk a hagyománnyá vált advent negyedik hétvégéjén a gyertyagyújtásra, közös ünneplésre.
A csendes beszélgetések és a halk zene már tényleg a karácsonyt idézte. A december 23-i hétvége már tényleg csak egy karnyújtásnyira volt a fenyőillatú, gyertyás és csillagszórós ünneptől; ez a hangulaton is érződött. Ajándékok becsomagolva, jól elrejtve, a Falukarácsony kipipálva, néhány apró kiegészítőt pedig a helyi, kis karácsonyi vásárból már tényleg be lehet szerezni. Igazi ünnepvárás.

Ezt sugallta Turcsányi János alpolgármester köszöntője, a Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola diákjainak műsora és az Őszikék Nyugdíjas Klub képviseletében Valika néni verse is. Bizakodás, hit és türelem - jól megférnek ezek a tulajdonságok a karácsony szellemiségével.
Mindhárom megmutatkozott a gyertyagyújtáson is: a makacskodó kanóc végül csak lángot fogott, a hit és bizodalom lángját. Mi pedig, akik egybegyűltünk az ünneplésre, magunkban szinte egyszerre lélegezhettünk fel: igen, meggyulladt!
Bár a fénye már csak az emlékezetünkben él, a lángja melengesse át a mindennapjainkat! Legyen egész évben minden napunk egy kicsit olyan, mint a karácsony!

Pozitív gondolat

Nyitott szemmel kell járni, és észre kell venni mindazt, ami bátoríthat. Keress olyan embereket, akik már elérték azokat a célokat, amelyeket te tűztél ki magad elé. Ha olyanokkal találkozol, akiknek ez nem sikerült, fogadd meg, hogy te jobban fogod csinálni! Képes vagy rá!.

Daryl Bernstein
író, vállalkozó

 

 

Mikor Istenre bízom a sorsom, érzem, hogy Isten nem ad föltétlen jogot ehhez. Hinnem kell benne, hogy a "madárka tolla se hull ki" az Ő akarata nélkül, de nincs jogom vaksi bizalommal mindent az Ő kezébe tenni le; Isten reám is bízta, hogy csináljam és igazítsam a sorsom. S csak ha vállalom ezt a feladatot, akkor segít.

Márai Sándor
magyar író

Achim
Student


Tisztelt Lakosság!

Az új típusú koronavírus fertőzés terjedésének a lassítása miatt elrendelt intézkedést, jó tanácsot, tájékoztatót gyűjtöttük össze ebben a bejegyzésben.
A LISTÁT FOLYAMATOSAN FRISSÍTJÜK!
Összegyűjtöttük a község közösségi oldalán is közzétett felhívásokat, hogy rendezetten, egy helyről elérhetőek legyenek. Részletes tájékoztatók és tudnivalók a Kormány által létrehozott és karbantartott

www.koronavirus.gov.hu
oldalon találhatók!

Vigyázzanak magukra és vigyázzanak egymásra is!

COVID-19 felhívások - Frissítve!

Időjárás

booked.net

Havi Mini Eseménynaptár

Látogatóink

Flag Counter

Go to top