Megérkeztek a pályázathoz biztosított eszközök a pusztamérgesi DJP Pontba. Az augusztus végi beszerelés éppen „jókor jött” abból a szempontból, hogy a Védőnői Szolgálat költözésével egyébként is időszerű volt a hálózat bővítése és az intézményen belüli átszervezés, racionalizálás. Az eszközpark számos kiegészítőt, biztonsági felszerelést is tartalmaz, a fő elemei azonban az a 3 notebookból, 2 tabletből és 2 mobiltelefonból álló flotta, amelyek a wi-fi képes, multifunkciós színes nyomtatóból és LED projektorból álló csomaggal a korszerű kommunikációs lehetőségeket hivatottak bemutatni, illetve aktív használatuk által a digitális kompetenciák elsajátítását könnyítik meg.

A gyakorlati életben ez sokkal egyszerűbb, mint amilyennek így leírva elsőre hangzik: az eszközök megkeresik a hálózatot, kapcsolódnak az internetre és szükség esetén –kábelrengeteg és alapos műszaki ismeretekkel rendelkező felhasználó nélkül – kommunikálnak a külvilággal és egymással is.
A mobilról, tabletről képeket küldhetünk a nyomtatóra, a laptopon szerkesztett prezentációnkat 2-3 kattintással már viszontláthatjuk az esetleg másik teremben lévő projektorral kivetítve. Közös hozzáférésű fiókban lévő munkaanyagainkat akár egyszerre is szerkeszthetjük, nyomon követve azt, hogy ki mikor és milyen változtatásokat hajtott végre azokon.

A tabletekkel és a SIM kártya nélküli mobilokkal „kockázatmentesen” gyakorolhatók a különféle beállítások és azok felhasználói élményre vonatkozó hatásai. Az érintésvezérelt konstrukción való gyakorlás jó szolgálatot tesz a saját készülékek magabiztosabb használatában, az egyszerűbb beállítások, funkciók használatában.

a teljes cikk itt