Közelgő események

Események nem találhatóak

ADÓügyek 

SZOCIÁLIS

IGAZGATÁS

EGYÉB
nyomtatvány

E-ügyintézés

kötöttség nélkül időpont foglalás vagy beadhatja nyomtatványait otthonról

Pályázataink 
összefoglaló
Közbeszerzés 
dokumentáció
Statisztikák 
jelentések

Fotógaléria

Események, rendezvények, amit szívesen visszanézünk

A Magyar Falu pályázati program keretében újult meg a pusztamérgesi Plébánia épülete. Régóta "gazdátlanul" állt már az épület, amelynek tetőszerkezete és belső terei is felújításon mentek keresztül. Ebből csak a külső volt látványos: szép új cserepes lemez borítást kapott az épület, a tetőfedők a hideg idő ellenére is dolgoztak.

A felújítás alkalmából 2020. január 19-én rendezett szentmisén megemlékeztek Dr Galambos Miklós esperes plébánosról, Pusztamérges község díszpolgáráról is, aki közel 42 éven át állt a pusztamérgesi hívek szolgálatában. Az ő "hivatala" működött a felújított épületben és 1999-ben bekövetkezett halála óta - mintegy 20 éve - eredeti funkcióját csak részlegesen töltötte be az épület. Az élettel és programokkal való megtöltésére a legígéretesebb próbálkozása Bogár-Szabó Ádám hitoktatónak és családjának volt, aki a cserkész mozgalom feltámasztását tűzte ki célul maga elé. Több sikeres akciót is magukénak tudhatott a lelkes kis csapat a "Te szedd!" környezetszépítő kampánytól a kőhajító készítésig. Sajnos hosszútávon ez sem volt fenntartható - az élet máshová szólította a lelkes szervező családot.

Alkalmi összejövetelek helyszínévé vált a plébánia, majd bezárta kapuit. Külső és belső terei egyre inkább nem voltak alkalmasak a közösségi programokra. A teljes tetőszerkezetet fel kellett újítani, a régi cseréptető több helyen is beázott. A cserepes lemez borításon kívül a belső tereket is megújították, erről a szarvasi esperes-plébános, Kiss Imre által celebrált szentmise utáni körmenet alkalmával is meggyőződhettek a hívek.
A parókia megtekintése és megáldása után kis "szeretetlakomával" folytatódott az ünnepség. Tiszteletét tette az eseményen Joó Balázs, - nemrégiben a kisteleki kerület esperesévé kinevezett - mórahalmi plébános, Negyela Zoltán, a pusztamérgesi, ruzsai és öttömösi híveket szolgáló plébános, valamint Gruber László, Szentes város plébánosa is.

A felújítással nem nyerte még el a plébánia a végleges formáját, állapotát - mondta Negyela Zoltán. Tervezik a további szépítést és megújítást, hogy a közeljövőben számos egyházi és világi eseménynek, táboroknak is helyt adhasson a falu központjában lévő - immáron szép - épület.

A felújításról a Délmagyarország 2020. január 29-i száma közölt cikket.

Pozitív gondolat

Nyitott szemmel kell járni, és észre kell venni mindazt, ami bátoríthat. Keress olyan embereket, akik már elérték azokat a célokat, amelyeket te tűztél ki magad elé. Ha olyanokkal találkozol, akiknek ez nem sikerült, fogadd meg, hogy te jobban fogod csinálni! Képes vagy rá!.

Daryl Bernstein
író, vállalkozó

 

 

Mikor Istenre bízom a sorsom, érzem, hogy Isten nem ad föltétlen jogot ehhez. Hinnem kell benne, hogy a "madárka tolla se hull ki" az Ő akarata nélkül, de nincs jogom vaksi bizalommal mindent az Ő kezébe tenni le; Isten reám is bízta, hogy csináljam és igazítsam a sorsom. S csak ha vállalom ezt a feladatot, akkor segít.

Márai Sándor
magyar író

Achim
Student


Tisztelt Lakosság!

Az új típusú koronavírus fertőzés terjedésének a lassítása miatt elrendelt intézkedést, jó tanácsot, tájékoztatót gyűjtöttük össze ebben a bejegyzésben.
A LISTÁT FOLYAMATOSAN FRISSÍTJÜK!
Összegyűjtöttük a község közösségi oldalán is közzétett felhívásokat, hogy rendezetten, egy helyről elérhetőek legyenek. Részletes tájékoztatók és tudnivalók a Kormány által létrehozott és karbantartott

www.koronavirus.gov.hu
oldalon találhatók!

Vigyázzanak magukra és vigyázzanak egymásra is!

COVID-19 felhívások - Frissítve!

Időjárás

booked.net

Havi Mini Eseménynaptár

Látogatóink

Flag Counter

Go to top