Közelgő események

Események nem találhatóak

ADÓügyek 

SZOCIÁLIS

IGAZGATÁS

EGYÉB
nyomtatvány

E-ügyintézés

kötöttség nélkül időpont foglalás vagy beadhatja nyomtatványait otthonról

Pályázataink 
összefoglaló
Közbeszerzés 
dokumentáció
Statisztikák 
jelentések

Fotógaléria

Események, rendezvények, amit szívesen visszanézünk

Tisztelt Pusztamérgesiek!

Ismét eltelt egy év, ismét elérkezett a zárszámadás, az összegzés, az értékelés ideje. Összességében elmondhatjuk a leköszönő 2018-as évről, hogy nem zártunk rosszul, az elképzelések és a betervezett beruházások döntő többségét megvalósítottuk. Az önkormányzat a kötelező és önként vállalt feladatait hiánytalanul, jól ellátta, gazdasági helyzete stabil, adóssága nincs.

Az év eleje egy kicsit döcögősen indult, hiszen a 2016-ban beadott TOP-os pályázatok teljesítéséhez megnyert pénzösszeg és a megvalósítás valós költsége között jelentős különbségek jelentkeztek. A hiányzó összeget az önkormányzatnak saját költségvetéséből kellett biztosítania, ami működési problémákat okozhatott volna, de szerencsére nem így történt.
Ilyen nehézségek között megtörtént az óvoda fűtésének teljes korszerűsítése, a védőnői szolgálat átköltöztetése és teljes felújítása, eszközeinek bővítése. Az év során a Petőfi és a Rákóczi utcában új járdát építettünk, a futballpályán új labdafogó háló került felszerelésre és egy 100 ülőhelyes lelátó került összeszerelésre.
A Magyar Kézilabda Szövetség segítségével az általános iskola salakos pályáján egy új, rekortán kézilabda pálya épült. A pálya megépítéséhez szükséges alapozás költségeit a Szeged-Csanádi egyházmegye és Pusztamérges Községi Önkormányzat közösen vállalta.
A polgármesteri hivatal, könyvtár és fogorvosi rendelő energetikai korszerűsítése nem fért bele a 2018-as évbe. A beruházás előkészítés alatt áll, a 2019-es év első felében remélhetőleg megvalósul.
A közmunka programban megtermelt termények döntő többsége feldolgozásra került az önkormányzat által működtetett konyhában és savanyító üzemben. A feldolgozásra alkalmatlan és fölösleges termények szétosztásra kerültek. A nyári diákmunka keretében 8 tanulót tudtunk foglalkoztatni július és augusztus hónapban.
Az önkormányzat jó viszonyt ápol a település civil szervezeteivel, a lehetőségekhez mérten kölcsönösen segítünk egymásnak. Hagyományainknak megfelelően az önkormányzati rendezvények megszervezésre kerültek – úgy gondolom, hogy nem okoztunk csalódást, a várakozásoknak megfeleltünk. Átgondolva a 2018-as év történéseit, azt kell megállapítani, hogy érdemes volt közösen gondolkodni és közösen dolgozni.
Szeretnék köszönetet mondani minden pusztamérgesi lakosnak az év folyamán elvégzett munkájáért, szeretnék köszönetet mondani a segítségért, a támogatásért. Megköszönöm a képviselő-testület minden tagjának az éves munkáját, aktivitását.
Köszönöm munkatársaimnak a kitartó munkáját, segítségét, megértését. Kívánok minden pusztamérgesi lakosnak egészségben, szeretetben és sikerekben gazdag boldog 2019-es esztendőt!

Dr. Papp Sándor
polgármester

Pozitív gondolat

Nyitott szemmel kell járni, és észre kell venni mindazt, ami bátoríthat. Keress olyan embereket, akik már elérték azokat a célokat, amelyeket te tűztél ki magad elé. Ha olyanokkal találkozol, akiknek ez nem sikerült, fogadd meg, hogy te jobban fogod csinálni! Képes vagy rá!.

Daryl Bernstein
író, vállalkozó

 

 

Mikor Istenre bízom a sorsom, érzem, hogy Isten nem ad föltétlen jogot ehhez. Hinnem kell benne, hogy a "madárka tolla se hull ki" az Ő akarata nélkül, de nincs jogom vaksi bizalommal mindent az Ő kezébe tenni le; Isten reám is bízta, hogy csináljam és igazítsam a sorsom. S csak ha vállalom ezt a feladatot, akkor segít.

Márai Sándor
magyar író

Achim
Student


Tisztelt Lakosság!

Az új típusú koronavírus fertőzés terjedésének a lassítása miatt elrendelt intézkedést, jó tanácsot, tájékoztatót gyűjtöttük össze ebben a bejegyzésben.
A LISTÁT FOLYAMATOSAN FRISSÍTJÜK!
Összegyűjtöttük a község közösségi oldalán is közzétett felhívásokat, hogy rendezetten, egy helyről elérhetőek legyenek. Részletes tájékoztatók és tudnivalók a Kormány által létrehozott és karbantartott

www.koronavirus.gov.hu
oldalon találhatók!

Vigyázzanak magukra és vigyázzanak egymásra is!

COVID-19 felhívások - Frissítve!

Időjárás

booked.net

Havi Mini Eseménynaptár

Látogatóink

Flag Counter

Go to top