Közelgő események

Események nem találhatóak

ADÓügyek 

SZOCIÁLIS

IGAZGATÁS

EGYÉB
nyomtatvány

E-ügyintézés

kötöttség nélkül időpont foglalás vagy beadhatja nyomtatványait otthonról

Pályázataink 
összefoglaló
Közbeszerzés 
dokumentáció
Statisztikák 
jelentések

Fotógaléria

Események, rendezvények, amit szívesen visszanézünk

Rekord számú jelentkező, hosszú bírálat

Nagy volt az érdeklődés a Farkas István Emlék-borversenyre, minden eddiginél több, szám szerint 43 bor érkezett bírálatra. Ez a verseny szervezésében nem okozott változást, a bírálókat tette próbára a feladat, akik a sajt, alma és pogácsa ellenére egy rövid szünetet is tartottak a pontozás során, hogy "ne teljenek el" az ízekkel és zamatokkal.

Erős volt a mezőny, jók voltak a borok, a nagy visszatérők mellett pedig új termelők és borok is bemutatkoztak, ráadásul elég jó eredménnyel. A Polgármesteri Hivatalban gyűjtött, sorszámokkal ellátott mintákat Kószó Zsolt rutinosan vezette fel a borbíráknak, akik természetesen csak fajtáról és évjáratról kaptak tájékoztatást. A belövés ez alkalommal is nagyon jól sikerült: a dolog lényege abban áll, hogy kiválasztásra kerül valamelyik bor, amelyet elsőként bírálnak el, ám a verseny során (véletlenszerűen) az még egyszer visszakerül a poharakba - de a bírák nem tudják, hogy mikor. Ekkor újra pontozzák, majd a belövést és a másodszori pontozást összevetik, hogy mekkora az eltérés. Professzionális bírálat esetén a különbség pár század pont szokott lenni.

Így volt ez a pusztamérgesi borversenyen is, a zsűri kitűnő munkát végzett. Érezhetően javult a versenyre küldött borok minősége; sok arany és ezüstérem került kiosztásra, bronzérem alig akadt. Az okleveles borokból is lett néhány. Akik ez kapják, nem kell elkeseredniük, mert a fokozat nélküli értékelés sem azt jelenti, hogy nagyon rossz boruk van. Az értékelésnek és az adható pontszámoknak szigorú feltételei vannak és ha nincs "egyben" a bor - legyen az egyébként nagyon jó - nem kaphat magas pontszámot.

A verseny értékelését és eredményhirdetését a falunapon, a Szüreti Fesztivál és Kakaspörkölt-főző Verseny keretében, szeptember 15-én történt.

Pozitív gondolat

Nyitott szemmel kell járni, és észre kell venni mindazt, ami bátoríthat. Keress olyan embereket, akik már elérték azokat a célokat, amelyeket te tűztél ki magad elé. Ha olyanokkal találkozol, akiknek ez nem sikerült, fogadd meg, hogy te jobban fogod csinálni! Képes vagy rá!.

Daryl Bernstein
író, vállalkozó

 

 

Mikor Istenre bízom a sorsom, érzem, hogy Isten nem ad föltétlen jogot ehhez. Hinnem kell benne, hogy a "madárka tolla se hull ki" az Ő akarata nélkül, de nincs jogom vaksi bizalommal mindent az Ő kezébe tenni le; Isten reám is bízta, hogy csináljam és igazítsam a sorsom. S csak ha vállalom ezt a feladatot, akkor segít.

Márai Sándor
magyar író

Achim
Student


Tisztelt Lakosság!

Az új típusú koronavírus fertőzés terjedésének a lassítása miatt elrendelt intézkedést, jó tanácsot, tájékoztatót gyűjtöttük össze ebben a bejegyzésben.
A LISTÁT FOLYAMATOSAN FRISSÍTJÜK!
Összegyűjtöttük a község közösségi oldalán is közzétett felhívásokat, hogy rendezetten, egy helyről elérhetőek legyenek. Részletes tájékoztatók és tudnivalók a Kormány által létrehozott és karbantartott

www.koronavirus.gov.hu
oldalon találhatók!

Vigyázzanak magukra és vigyázzanak egymásra is!

COVID-19 felhívások - Frissítve!

Időjárás

booked.net

Havi Mini Eseménynaptár

Látogatóink

Flag Counter

Go to top