Közelgő események

Események nem találhatóak

ADÓügyek 

SZOCIÁLIS

IGAZGATÁS

EGYÉB
nyomtatvány

E-ügyintézés

kötöttség nélkül időpont foglalás vagy beadhatja nyomtatványait otthonról

Pályázataink 
összefoglaló
Közbeszerzés 
dokumentáció
Statisztikák 
jelentések

Fotógaléria

Események, rendezvények, amit szívesen visszanézünk

Kánikula idején jól jött a Művelődési Ház előtti párakapu. A már-már szélsőséges időjárásra tekintettel augusztus elején hőségriasztást adott ki a Csongrád Megyei Kormányhivatal Mórahalmi Járási Hivatala. Dr. Szántó Mária járási hivatalvezető körlevélben tájékoztatta az önkormányzatokat ennek tényéről, valamint a térségben igénybe vehető, klimatizált helyiségek listájáról (amely a Katasztrófavédelem honlapján is elérhető volt. 

Némi leleményességgel a Pusztamérges Községi Önkormányzat karbantartói szerelték fel azt a vízpermetezőt, ami segítette a kánikula átvészelését. Alatta felfrissülhettek azok, akiknek mindenképpen a tűző napon volt ügyes-bajos dolguk a község területén. Jó szolgálatot tett a gyermek játszóházak idején is: a foglalkozások ugyan a hűvös előcsarnokban voltak, de jól esett egy kis frissítő a feladatok között. A közkifolyók, nyilvános kutak is működtek.

A kapu egészen addig megmarad, amíg tart a hőség; egyesek marasztalják az extra fokokat, mások már torkig vannak vele. Mindenesetre a fesztiválon jobb lenne, ha a párakapu alatt volna zarándoklat, mintha az égből jönne a víz egy kicsivel nagyobb cseppekben. Előbbire még nem, utóbbira már többször volt példa. És az sem volt olyan jó…

Pozitív gondolat

Nyitott szemmel kell járni, és észre kell venni mindazt, ami bátoríthat. Keress olyan embereket, akik már elérték azokat a célokat, amelyeket te tűztél ki magad elé. Ha olyanokkal találkozol, akiknek ez nem sikerült, fogadd meg, hogy te jobban fogod csinálni! Képes vagy rá!.