Közelgő események

Események nem találhatóak

ADÓügyek 

SZOCIÁLIS

IGAZGATÁS

EGYÉB
nyomtatvány

E-ügyintézés

kötöttség nélkül időpont foglalás vagy beadhatja nyomtatványait otthonról

Pályázataink 
összefoglaló
Közbeszerzés 
dokumentáció
Statisztikák 
jelentések

Fotógaléria

Események, rendezvények, amit szívesen visszanézünk

Pusztamérgesen az önkéntes tűzoltás már több mint 75 éves, egyesületi formában működik és ellátja a településen a tűzoltási, katasztrófavédelmi feladatokat. Munkáját egy Észak-Rajna-Wesztfália tartománytól kapott Magirus  Deutz gépjármű fecskendő segíti, amelynek karbantartását, műszaki állapot megőrzését szintén az egyesület látja el. Az önkéntes tűzoltók a polgárőrség sorait is erősítik. Együttműködnek a falu közbiztonsága, lakóinak élet- és vagyonbiztonsága megteremtésében, a településen a tűzmegelőzési, valamint a tűzoltási és műszaki mentési feladatok ellátásában a rendelkezésre álló személyi feltételek és anyagi, technikai eszközök célszerű, összehangolt alkalmazásában.
Az egyesület tagsága havonta találkozik, ahol értékelik az eltelt időszak eseményeit, vagy szerencsés esetben eseménytelenségét. Rendszeresen részt vesznek megyei,- országos és egyéb versenyeken felnőtt és ifjúsági kategóriában, ahol rendszerint dobogós eredménnyel térnek haza.

Tagjaink között vannak akik több mint 50 éve végzik ezt az odaadó tevékenységet. Az idősebb tagoktól rengeteg gyakorlati és elméleti tanácsot kapunk, melyeket jól tudunk hasznosítani tevékenységünk során. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, tudásukra, tapasztalatukra és arra, hogy együtt dolgozhatunk velük!

Ruzsa Köztestületi tűzoltóságával, a Ruzsai Katasztrófavédelmi Őrssel 2008. évben kötöttünk együttműködési megállapodást, így a szomszédos település hatékony segítségére is mindig számíthat egyesületünk. Rendszeresen tartunk tűzoltó bemutatót a lakosság számára,- és adunk közre tűzmegelőzési tanácsokat. A település helyi újságjában, a Pusztamérgesi Hírlevélben tesszük közé azokat az ismeretterjesztő, tájékoztató anyagokat, amelyek hatékonyan képesek segíteni a lakosságot a tűzmegelőzés, kárelhárítás terén és segítjük az ezzel összefüggő jogi szabályozás sokszor bonyolult és összetett rendszerében történő eligazodást.

Csapatunkat 2010-évben az a megtiszteltetés érte, hogy - elsősorban az ifjúsági raj munkájának elismeréseként - mi adhatunk helyszínt a Gróf Széchenyi Ödön Országos Ifjúsági Tűzoltó Versenynek,- egyesületünk nyerte el a szervezés jogát. Ezen feladatnak igyekeztünk legjobb tudásunk szerint eleget tenni és a résztvevő csapatok szinte egyöntetű véleménye alapján egy rendkívül színvonalas, szakmai szempontból is jól szervezett, professzionalitást mutató versenyt bonyolítottunk le. Ennek előtte ilyen kis település (lakosságszám kb. 1200 fő) még soha nem nyerte el a rendezési jogot. A Csongrád Megyei Tűzoltó Szövetségtől, valamint a többi megyében lévő - főként a ruzsai egyesülettől - nagyon sok segítséget kapunk az előkészületek szervezésében.

Az egyesület munkáját 2010-től gyakori személycserék, vezetőségi tagok lemondása nehezítette. Mint arról korábban hírt adtunk, egyesületünk elhivatott és agilis vezetője Kormos Sándor tragikus hirtelenséggel elhunyt. Sanyi nagyon sokat tett a csapatért, előre jutásáért, szakmai kapcsolatrendszerének fejlődéséért. Emlékét kegyelettel megőrizzük. Utódai előtt követendő példaként áll munkássága.
Az egyesületünket a helyi önkormányzat támogatja - amit ez úton is köszönünk - igyekszünk kihasználni a pályázati lehetőségeket. Így tudtunk egységes formaruhát vásárolni és eszközállományunk fejlesztésére, bővítésére tudunk némi elnyert összeget fordítani.

Összegzésként elmondhatjuk, hogy a mi kis csapatunk egy remek összetartó, jól képzett és sokat tapasztalt csapat.

Csala István elnök

 

Pozitív gondolat

Nyitott szemmel kell járni, és észre kell venni mindazt, ami bátoríthat. Keress olyan embereket, akik már elérték azokat a célokat, amelyeket te tűztél ki magad elé. Ha olyanokkal találkozol, akiknek ez nem sikerült, fogadd meg, hogy te jobban fogod csinálni! Képes vagy rá!.

Daryl Bernstein
író, vállalkozó

 

 

Mikor Istenre bízom a sorsom, érzem, hogy Isten nem ad föltétlen jogot ehhez. Hinnem kell benne, hogy a "madárka tolla se hull ki" az Ő akarata nélkül, de nincs jogom vaksi bizalommal mindent az Ő kezébe tenni le; Isten reám is bízta, hogy csináljam és igazítsam a sorsom. S csak ha vállalom ezt a feladatot, akkor segít.

Márai Sándor
magyar író

Achim
Student


Tisztelt Lakosság!

Az új típusú koronavírus fertőzés terjedésének a lassítása miatt elrendelt intézkedést, jó tanácsot, tájékoztatót gyűjtöttük össze ebben a bejegyzésben.
A LISTÁT FOLYAMATOSAN FRISSÍTJÜK!
Összegyűjtöttük a község közösségi oldalán is közzétett felhívásokat, hogy rendezetten, egy helyről elérhetőek legyenek. Részletes tájékoztatók és tudnivalók a Kormány által létrehozott és karbantartott

www.koronavirus.gov.hu
oldalon találhatók!

Vigyázzanak magukra és vigyázzanak egymásra is!

COVID-19 felhívások - Frissítve!

Időjárás

booked.net

Havi Mini Eseménynaptár

Látogatóink

Flag Counter

Go to top